Arego
kw:!support_us

VI HAR VÆRT PÅ HAUKELIRENNET!

06.04.2014

HAUKELI TUR

På fredag var alt pakket og klart for den lenge ventete Haukeli turen, ikkje nok med det, eg hadde bursdag! Vi fikk lov til å få fri fra skolen av foreldrene våre, vet ikkje om lærerne var enig, men brukte fredagen til å ta en fin treningstur til Fossen. 3,6 km begge veier og fine forhold. Eg og Jonas kom bort på mindre en ett kvarter og når vi kom frem startet vi umiddelbart å lage ett hopp. Mamma, Emily og Mathilde kom lenge etter. Vi lagde sofa i snøen, grillet pølser og hoppet på ski.

 

 

Cirka kl.5 var vi komt til hytten og var i gang med utpakkingen. Etter en lang diskusjon fikk eg og Jonas hemsen, det var eg stolt over. Vi spiste taco, så Norske Talenter og så måtte vi ligge oss.

Dagen etter var det store målet nemlig, HAUKELIRENNET 2014!!! Vi gledet oss og klarte ikkje å snakke om annet. Her står vi å venter på å ta T-trekket opp til start.

Det er første gangen eg er med på ett langt renn. Det var hardt og eg følte det gikk oppover hele tiden, eg følte eg skulle besvime. Eg traff på Håkon og vi gikk mens vi snakket, det var bedre enn å gå aleine og holde munn. Da eg kom i mål var eg lei meg for eg følte eg gikk litt for seint, neste gang dropper eg fotball og trener ski! Fra Stord var vi 9 deltakere: meg, Jonas, Håkon, Marius, Jonas Meyer, Simen, Sigurd, Stian og Øyvind.

Her går Håkon i mål.

Eg ble sjokket over at alle startet samtidig. Det var staking først, for det var ikkje plass til skøyting. Det gikk mye oppover, men vi fikk renne hele skibakken til slutt. Takk til smøresjef Kjell Inge Engevik for supre ski og Gratulerer til Stian for 1 plass, vi visste han var god, men dette er helt utrolig.

Etter rennet skulle eg egentlig stå på slalåm ski men det var ikkje vits i å kjøpe dagskort å bare stå to timer, eg var heller oppe i hytta og koste meg med de andre som også var ferdig

Vi spilte Ryktet Går, et veldig gøy og morsomt spill og spiste hjemmelaget pizza til kvelds. Vi var veldig fornøyde med rennet og stakkars Jonas som bristet ribbebeinet. Han falt og fikk staven i brystet, vi ønsker han god bedring. Vi tenker at allerede i morgen må vi reise fra flotte Haukeli, men vi får jo stå på slalåm en hel dag først.

Vi våknet tidlig og pakket alt igjen. Vi vasket og ryddet alt vi kunne og håpet vi kom i bakken før det åpnet. Vi tok på oss alle klærne vi trengte og var klar allerede kl.09, det åpner kl.10 egentlig. Vi kjøpte kort og tok alle trekkene vi ville. Eg og Jonas møtte Simen og Marius og sto med de. Vi tok Poma heisen mange ganger, vi hadde funnet en gøy skogsløype.

Her er Emily, Mathilde, Sarah, Jonas, Simen og Marius.

Vi gikk hjem kl. 15.15 og hadde en gøy tur hjem. Vi satt i bilen og snakket om helgen og Haukeli rennet og alt mulig. Takk til alle som var med og eg håper dere hadde det gøy.

Sarah.B.Kårtveit 13 år